Orimattilan vuokratalot kokeilee porrasnäyttöjä

Orimattilan Sanomat 12.5.2017 / Virpi Kallio

Ensimmäiset laitteet asennettiin Kuohutie 6

Orimattilan kaupungin vuokratalot kokeilevat digitaalisten porrasnäyttöjen käyttöä. Laitteet toimittava One4all asensi Orimattilan ihkaensimmäiset digitaaliset porrasnäytöt kahteen Kuohutie 6:n rappuun.
Näyttöjen hyödyntämisestä muissakin vuokrataloyhtiön taloissa päätetään Kuohutieltä saatavien kokemusten perusteella.

-Porrasnäytöissä on asukkaiden nimitaulu, siitä näkee kellonajan, sään ja Ylen uutiset ja sillä tiedotetaan ajankohtiasista asioista, kuten hissiremontista tai vedenkäytöstä, kertoo Kiinteistö Oy Orimattilan Vuokratalojen toimitusjohtaja Tuukka Tuomala.
Kiinteistön viestinää voi seurata paitsi paikan päällä myös omasta älypuhelimesta, kun lataa puhelimeen porrasnäytössä olevan QR-koodin.

Orimattilalaiskerrostaloon asennetuissa laitteissa on vain peruspalvelut.
-Laajemmassa vaihtoehdossa asukas voi esimerkiksi varata omalla puhelimellaan pyykkituvan tai saunavuoron, kertoo Tuomala yhden esimerkin.
-Orimattilan porrasnäytöt ovat niin sanottuja passiivinäyttöjä. Aktiivisessa näytössä asukas voi saamansa salasanan avulla myös muokata tietoja.

Valaistus, valvontakamera ja hissi

-On ärsyttävää, kun porrakäytävät ovat täynnä erilaisia lappuja. Tällä tavalla sisäänkäynnistä saadaan siisti, kiittelee Tuomala nyt kokeiluun otettavaa vaihtoehtoa, jossa kaikki viestintä keskitetään digitaaliselle näytölle.

-Joku kysyy varmaan miten estämme näyttöön kohdistuvan ilkivallan. Siinä pointtina on valvontakameran asentaminen porraskäytävään, hän esittelee uuden ilmeen saavaa Kuohutien kerrostalon sisäänkäyntiä, jossa on uusittu myös valaistus.

Uudet led-valot leikkaavat vuokrataloyhtiön kuluja, sillä valot syttyvät tunnistimien ansiosta sitä mukaan kun asukas kävelee portaita ylös, ja huoltokulutkin pienenevät. Yksi näyttötaulu maksaa reilut tuhat euroa, lisäksi tulevat asennuskulut.
Pian käynnistyvän, kuusiviikkoa kestävän ja Kone Oy:n urakoiman hissiremontin hinta on reilut 70 000 euroa.