Studera och bo - Study and live

Arabianrannan Majstrandenin opiskelija-asunnoissa panostetaan sekä asuinympäristön viihtyvyyteen että asumispalvelujen kehittämiseen. Mukava yhteistyömme alkoi Arcada Nova:n kanssa noin kaksi vuotta sitten. Kehitimme varauskalenterin heidän tarpeitaan silmälläpitäen.

Opiskelijoiden arjen asumisen helpottamiseksi jaetaan koostettuna tietoa asumisen yleisistä säännöistä ja ohjeista. Kierrätys, varastointi, jätehuolto, lämmitys, tuuletus, ilmastointi, jälleenvuokraus, saunan ja pyykkituvan varaukset sekä varauskalenterin käyttö, turvallisuusohjeet, vika-ilmoitukset ja tietous energiatehokkaasta asumisesta vaikuttavat opiskelijoiden asumiskäyttäytymiseen sekä tukevat yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta.

Kampusalueelle on otettu käyttöön kahden vuoden aikana kahdeksan digitaalista porrasnäyttöä tehostamaan opiskelijoille kohdennettua tiedottamista. Käytössä on myös PNT®mobile-sovellus.

“ Haasteena on asukkaiden suuri vaihtuvuus. Näillä digitaalisilla viestintätyökaluilla saamme opiskelijoille kaiken tarpeellisen asumiseen liittyvän tiedon välittömästi. Push-ilmoituksilla taas varmistuu tärkeän viestin perillemeno ”, Majstrandenin toimitusjohtaja Jörgen Wiik toteaa.

Digitaaliset työkalut tehostavat myös vaikuttamisviestintää. Esimerkiksi asuinympäristön turvallisuuteen voidaan vaikuttaa kohdennetulla viestinnällä.

“ Jokin aika sitten lähialueella tapahtui ikävä pahoinpitely. Nopealla tiedottamisella saimme varoitusviestin perille kaikille opiskelijoille “,  Jörgen kertoo.

“ Kaikenkaikkiaan nämä palvelut tukevat todella hyvin toimintaamme ”

Opiskelija Atte Kola asuu Majstrandenin opiskelija-asunnossa. Hän käyttää aktiivisesti mobiilisovellusta varatakseen varauskalenterista saunavuoron, pyykkituvan tai kerhotilan. Hänestä on järkevää, että kaikki opiskelija-asumiseen liittyvä tieto on kootusti helposti saatavilla ja järjestelmää on helppo käyttää.Fastighets Ab Arcada Nova tarjoaa opiskelija-asuntoja 507 kpl ja asukkaina on 644 opiskelijaa. Kampus alueella sijaitsevat ammattikorkeakoulu Arcada ja ammattikoulu Prakticum.

www.majstranden.fi