Ota yhteyttä

One4all European Federation for Living  yhteisön jäseneksi

Jatkuvan kehittymisen malli vie meitä jälleen kohti uusia seikkailuja

Osallistuin hiljan webinääriin, jossa eurooppalaiset alan toimijat jakoivat omia digitalisaatiokokemuksiaan. Oli inspiroivaa ja kiinnostavaa havaita niin suuria eroja markkinoissa Euroopan sisällä.

Digitalisaation vastustaminen esimerkiksi Briteissä on suuri haaste asumisen alalla, jossa 11% kansasta on täysin digitalisaation ulkopuolella, ja näistä 48% ei halua olla digin kanssa tekemisissä, vaikka mahdollisuutta heille tarjottaisiin. Briteissä tämä 11% tarkoittaa 6 miljoona henkilöä, ja se jo ylittää koko Suomen asukaslukumäärän. Haasteena onkin miten kehittää palvelua mielekkääksi niille, jotka digitalisaatiota vastustavat, ilman heidän osallistamista kehitykseen. Voiko se olla mahdollista? Ja miten ylipäätään tavoittaa digitalisaation ulottumattomissa olevat asukkaat? Olemme upean asian ytimessä EFLn jäsenyyden myötä.

Euroopassa yhteisöllinen asuminen on Suomea edellä. Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö meillä kotimaassa ole yhteisöllisestä asumisesta jo loistavia esimerkkejä.

Palveluasumiseen voidaan hakea kehittyneitä malleja mm muista Poh­joismaista tai Hollannista, ja hollantilaiset kansalaistoiminnan mallit taas tarjoavat hyviä, helposti käyttöön otettavia esimerkkejä myös meille.

Suomessa me  taas harpomme digitalisaation aallonharjalla, kun suuri osa Euroopasta seuraa perässä.

Uutta oppimassa, aina kehittymässä

Me One4allilla haluamme oppia ja ymmärtää miten me voimme palveluillamme tukea uusia asumisen malleja. Haluamme olla asiantuntijoita siinä, miten me voimme tehdä asumisesta helpompaa ja turvallisempaa ja asumisen palveluiden tarjoamisesta resurssiviisasta, vaivatonta ja kannattavaa. Haluamme kehittää palveluamme vastaamaan Euroopan mittakaavassa asumisen monimuotoisia tarpeita.

Kun me voimme tarjota asiakkaillemme syvällistä alan tuntemusta, tietoa ja ymmärrystä heidän palveluiden kehittämisessä, puhutaan yhteistyöstä ja yhteiskehittämisestä. Tällöin asiakas saa todella rahoilleen vastinetta; se on paljon muuta kun pelkän palvelun ostamista meiltä.

EFL tarjoaa meille paikan Euroopan yhteisöllisen asumisen, ja asumisen digitalisaation eturivissä. Tiedon ja kokemuksen jakaminen EFL jäsenien kesken mahdollistaa ajankohtaisen ja realistisen näkymän Euroopan asumisen alalle.

Kitte Hamilton, One4all CEO

Lue lisää:
ARA viesti: ikäihmisten asumiseen mallia Hollannista: ARAviesti Ikäihmisten asumiseen mallia Hollannista

Tutustu European Federation for Living verkostoon TÄÄLLÄ

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti