Ota yhteyttä

Parhaat saunavuorot tasapuolisesti varauskalenterilla

Perjantai- ja lauantai-illan taloyhtiön saunavuorot ovat perinteisesti ne halutuimmat. On yleistä, että samat vuorot ovat olleet varattuina samoille kerrostalon asukkaille vuosikausia. Kun onnistuu pääsemään kiinni hyvään saunavuoroon, siitä ei helposti luovuta. Muiden asukkaiden osaksi jää tyytyä jäljelle jääneisiin vuoroihin – mikäli vuoroa edes saa. Kuulostaako tutulta taloyhtiön ongelmalta? 

Tilanteen ei tarvitse olla enää tämä 2020-luvulla, vaan taloyhtiön varaukset on mahdollista jakaa tasapuolisemmin asukkaiden kesken sähköisen varauskalenterin avulla. Kun kaikilla on tasavertainen mahdollisuus varata lauantai-illalle saunavuoro tai joulusauna sähköisestä varausjärjestelmästä, parantaa se yhdenvertaisuuden lisäksi naapurisopua ja asumistyytyväisyyttä.

Asukkaat haluavat joustavuutta vapaa-aikansa suunnitteluun

Nykypäivän muuttunut palveluiden tarve näkyy myös taloyhtiöiden yhteistilojen käytössä. Saunavuorojen perinteistä vakiovuorokäytäntöä suositummaksi on selvästi nousemassa kertavaraukset, jotka mahdollistavat enemmän joustavuutta asukkaiden vapaa-aikaan.

Infoboksi, jossa lukee One4allin varauskalenteriden dataa saunavuoroista.

Käyttämättä jääneet vuorot vähenevät huomattavasti, kun tilojen varaaminen ja peruminen on helppoa. Asukas pääsee varaamaan vuoron itselleen parilla klikkauksella saunakalenterissa mistä ja milloin tahansa. Myös vuoron peruminen onnistuu yhtä helposti, jos asukas huomaa, ettei pääse käyttämään varaamaansa vuoroa. Tämä antaa naapurille mahdollisuuden varata kyseinen vuoro saunan sähköisestä varauskalenterista sen sijaan, että kiuas kävisi kuumana ilman saunojia.

Saunan turhaan lämmittämiseen löytyy myös taloudellinen ja ekologinen ratkaisu, jonka avulla saunan kiuas voidaan asettaa käynnistymään varausten mukaan. Jos saunan kalenterissa ei ole varauksia, ei kiuas lämpene turhaan.

Varauskalenterin säännöt määritellään aina taloyhtiön tarpeiden mukaan

Taloyhtiöiden yhteistilojen sähköiset varauskalenterit mahdollistavat helposti erilaisten sääntöjen luomisen asukastilojen varauksille kalenterikohtaisesti. Tilavarauksia voi antaa varattavaksi toistuvina vuoroina tai mahdollistaa vain yksittäisten vuorojen varaamisen. 

Käyttöä saadaan jaettua tasaisemmin ja oikeudenmukaisemmin luomalla rajoitteita, kuten montako vuoroa kalenterista saa varata tiettynä ajanjaksona. Kalenteriin voidaan esimerkiksi määrittää, että asukkaat voivat varata yhden saunavuoron viikossa. Innokkaimpia varaajia voidaan hillitä myös lisäämällä rajoitteeksi se, että asukas voi varata lisävuoroja vasta silloin kun edelliset on käytetty. Näin useampi asukas pääsee nauttimaan viikon parhaista löylyistä vuorotellen.

Nainen istuu raitiovaunupysäkillä ja katsoo puhelimisteen parhaat saunavuorot
Sähköinen varauskalenteri kulkee kätevästi mukana taskussa ja on käytettävissä vuorokauden ympäri.

Sähköisen varauskalenterin käyttöönotolla on myös muita positiivisia vaikutuksia. Vanhanaikaiset paperikalenterit voidaan jättää menneisyyteen. Isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle vapautuu aikaa, kun he eivät kuormitu saunavuorokyselyistä ja -varauksista asukkaiden tehdessä tilavaraukset itse porrasnäytöllä ja asukassovelluksessa. Asukassovellus kulkee mukana puhelimessa ja toimii myös selainversiona, joten varaaminen käy kätevästi mistä ja milloin tahansa.

Asukkaat voivat maksaa varaamansa vuoron suoraan myös varauksen yhteydessä, jolloin vuorojen laskutus- ja perimisosuus jää kokonaan pois taloyhtiön vastuulta. PNTpay maksupalvelu mahdollistaa monipuolisen hinnoittelun, jolloin esimerkiksi suosituimmat vuorot voivat olla kalliimpia kuin vähemmän käytetyt. Hinnoittelun avulla voidaan mahdollisesti tasata tilavarausten käyttöastetta. 

Saunavuorojen lisäksi taloyhtiön varauskalenteriin voidaan lisätä myös muut kerrostalon yhteistilojen varaukset, kuten pesutupa ja kerhotila, sekä muita hyödykkeitä. Kalenteri on täysin räätälöitävissä vastaamaan taloyhtiön yksilöllisiä tarpeita ja asetuksia on helppo päivittää muuttuvien tarpeiden mukaan. Taloyhtiön varausjärjestelmä on myös kilpailuetu vuokrataloyhtiöissä ja se parantaa asumistyytyväisyyttä. Sähköisen varauskalenterin ansiosta varaukset taloyhtiössä eivät enää tuota päänvaivaa isännöitsijöille, huoltoyhtiöille eikä asukkaille.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti