Ota yhteyttä

Sähkökatkon vaikutukset varausten kulunohjaukseen

Sähkökatkoilla voi olla vaikutuksia varausten kulunohjaukseen. Koostimme aiheesta tietopaketin, jotta voit varautua tilanteeseen ja ohjeistaa asukkaita ennakkoon. 

Vaikka asukkaat eivät todennäköisesti yritä käyttää saunaa ja pesutupaa sähkökatkon aikana, suosittelemme tiedottamaan heille sähkökatkon vaikutuksista varausten kulunohjaukseen. Asukkaiden ohjeistaminen lisää asukastyytyväisyyttä ja vähentää yhteydenottoja isännöintiin / huoltoon, jos kulku varattuun tilaan ei toimi sähkökatkon aikana.

Sähkökatkon vaikutukset varausten kulunohjaukseen riippuvat siitä, onko lukoston varauksia välittävällä laitteella varavirtalähde vai ei

Varausten kulunohjaus ei toimi, jos lukostolle varauksia välittävällä laitteella ei ole virtaa. 

Varausten kulunohjauksen pitäisi toimia normaalisti, jos lukostolle varauksia välittävä laite on varustettu varavirtalähteellä. Tällöin varaustiedot siirtyvät myös sähkökatkon aikana. On kuitenkin huomioitava, että varausten siirto vaatii myös toimivan nettiyhteyden. 

Lukkoliike antaa tietoa lukostoon liittyvistä asioista.

Huomioi vaikutukset maksupalveluun

Mikäli käytössä on PNTpay maksupalvelu, asukkaalta veloitetaan maksu myös sähkökatkon aikana olleesta vuorosta. On hyvä varautua siihen, että asukkaat tekevät palautuspyyntöjä tällaisten vuorojen maksuista.

Asukkaita kannattaa ohjeistaa perumaan vuoronsa ennen vuoron alkua, mikäli he ovat tietoisia vuoronsa aikana tapahtuvasta sähkökatkosta. Veloitusta ei tapahdu, kun vuoro perutaan etukäteen. Tämä edellyttää, että peruutukset on sallittu kalenterimäärityksissä.

Lukostokohtaisia lisätietoja

iLOQ: PIN-koodilukijat eivät toimi, jos niissä ei ole virtaa. Jos kohteessa kuljetaan yhteistiloihin avaimella, kulku toimii kellopiirillisissä lukoissa, mikäli kulku on päivitetty avaimelle ennen sähkökatkoa.

Salto KS: Jos käytössä on Salto KS -kulkutunnisteet, kulku toimii tunnisteella normaalisti myös sähkökatkon aikana. Poikkeuksena on, jos varaus on tehty juuri ennen sähkökatkoa tai sähkökatkon aikana. Tiedot siirtyvät lukostoihin 24 tuntia ennen varausta. Tämä on hyvä huomioida, jos kyseessä on pitkittynyt sähkökatko.

Huomioithan, että One4all ei vastaa lukituksen toimivuudesta, vaan lukkoliike on vastuussa lukituksesta. Pyydämme sinua olemaan yhteydessä suoraan lukkoliikkeeseen, mikäli sinulla on lukituksen toimivuuteen liittyviä kysymyksiä.

Koitko artikkelin sisällön hyödylliseksi? Klikkaa antamaan palautetta.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti