Ota yhteyttä

Asukasviestintä on kilpailukeino

One4all Oy:n osakas Henry Hietavala korostaa, että asukkaat mieltävät asukasviestinnän olennaiseksi osaksi asumisen palvelua. Sen oivaltavat yritykset pärjäävät tulevaisuuden asuntomarkkinoilla.

Ihmiset kaipaavat yhä enemmän palveluja, niin myös asumisessa. Pelkät seinät eivät riitä tyydyttämään asumisen tarpeita. Tilanne korostuu erityisesti vanhassa asuntokannassa, jossa uudisasunnon hohto kilpailukeinona puuttuu.

– Viestintä on jo itsessään palvelua, mutta myös kaiken palvelutoiminnan perusedellytys. Asukkaan täytyy saada tietoa asumiseen liittyvistä asioista ja toiminnoista selkeästi ja helposti. Koti on ihmiselle tärkeä asia ja siihen liittyvät asiat koetaan helposti myös tunnetasolla erittäin voimakkaasti. Siksi viestinnän merkitys on niin suuri, korostaa Henry.

Mitä paremmin yhtiö pystyy viestimään, sitä tiiviimmin asukas saadaan Henryn mukaan sitoutettua asiakkuuteen. Sitoutunut asukas asuu asunnossaan pidempään ja on myös halukas kehittämään toimintaa antamalla palautetta.

Hyvin hoidettu viestintä antaa yhtiöstä modernin ja helposti lähestyttävän kuvan. Yhtiö ikään kuin viestii olevansa asukasta varten. Ihmiset kaipaavat yhä enemmän tulevansa huomioiduiksi yksilöinä.

– Hyvä viestintä näkyy ulospäin inhimillisenä ja kuitenkin tehokkaana toimintana, jolloin asukas kokee saavansa rahoilleen täyden vastineen. Silloin pystytään palvelemaan asukasta paremmin myös asumisen ongelmatilanteissa siten, että asiakassuhde jopa lujittuu, korostaa Henry.

Digitaalisuus on tullut jäädäkseen

Yhä useampi asukas on valmiimpi tietotekniikan käyttäjä, jolle perinteinen varausvihko pesutuvassa saattaa tuntua jopa oudolta toimintatavalta. Digitaalisuus on tullut jäädäkseen myös asukasviestintään, koska sen avulla pystytään palvelemaan asukkaita ajasta ja paikasta riippumattomasti. Monipuolisimmin ja kustannustehokkaimmin asukasviestinnän pystyy Henryn mukaan toteuttamaan mobiilisovelluksen kautta.

– Sähköinen viestintä tuo säästöä kustannuksiin ja on myös ekologinen toimintatapa, jolle asukkaat antavat yhä suuremman arvon. Esimerkiksi meidän tarjoama PNTmobile asukassovellus haukkuu hintansa jo yhden asuntoihin jaettavan paperitiedotteen hinnalla, toteaa Henry.

Henry perustelee väitettään sillä, että One4all:n sovellus maksaa yhden porrashuoneen talolle alvittomina hintoina 26 euroa kuukaudessa 300 euron perustamiskulun jälkeen.

– Jos isännöinti tekee tiedotteen, kopioi sen ja jakaa asuntoihin esimerkiksi huoltoyhtiön kautta, kustannukset ovat tuota kuukausihintaa kalliimmat jo yhden tiedotteen osalta, toteaa Henry.

Mobiilisovellus on käyttäjäystävällinen ratkaisu

PNTmobile asukassovellus on palvelualusta, jonka tarjoama tieto tavoittaa älypuhelimen kautta asukkaan reaaliaikaisesti. Myös asumisen palvelut, kuten tilavarausjärjestelmät kulkevat sen myötä aina mukana. One4All kehitti mobiilisovelluksensa nelisen vuotta sitten.

– Olen erittäin tyytyväinen, että lähdimme kehittämään asukasviestintää nimenomaan mobiilisovelluksen suuntaan. Sovellus mahdollistaa enemmän toimintoja kuin selainpohjainen vaihtoehto. Sovellus on myös käytettävyydeltään asukkaalle helpompi, kertoo Henry ja toteaa sovelluksen osoittautuneen myös hyväksi kriisiviestintäkanavaksi koronatilanteen keskellä.

– Moni asiakkaamme on todennut, että sovelluksemme on paras ja miellyttävin tapa viestiä asukkaille tietoa koronaan liittyen, kertoo Henry.

Mobiilisovelluksen lisäksi One4all tarjoaa taloyhtiöiden asukasviestinnän hoitamiseen porrasnäyttöjä.

– Porrasnäyttö on hyvä väline erityisesti silloin, jos asukkaille ei ole mahdollisuutta tai halua mobiilisovelluksen käyttöön. Monet kokevat porrasnäytön myös kiinteistön arvoa lisääväksi elementiksi, toteaa Henry.

Varmaa on vain muutoksen nopeus

Toiminnan luonne ja asiakkaiden tarpeet kehittyvät nyt asuntomarkkinoilla todella hurjaa vauhtia. Se missä alalla mennään kolmen vuoden päästä, ei ole vielä kenenkään tiedossa.

Henryn arvio on, että tulevat tarpeet liittyvät tavalla tai toisella kalenterimaailmaan, kulunhallintaan, maksamiseen ja lukituksiin. Kaikkien toimintojen pitäisi tapahtua helposti ja vaivattomasti.

– Loppukäyttäjät arvostavat yhä enemmän käytettävyyttä ja siihen tarpeeseen haluamme vastata. Meidän vahvuutenamme onkin jatkuva kehittymishalu ja kyky ratkaista asiakkaiden ongelmia. Näillä eväillä pystymme vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeisiin, joista kukaan ei vielä tiedä, mitä ne ovat, toteaa Henry.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti