Digitaalisten ratkaisujen merkitys asuntokaupassa
Asuntomyyjä Ilona Huuhtanen JYA Housing LKV:stä tutkii kiinnostuneena näytön ominaisuuksia. Kutsuimme hänet tutustumaan palveluihimme ja arvioimaan niiden ominaisuuksia ja hyötyjä omasta ja asunnonostajan näkökulmastaan.
Digitaaliset porrasnäytöt rappukäytävässä osoittavat Ilonan mielestä sen, että taloyhtiössä asuu modernia ja uudistushenkistä väkeä. “Ne potentiaaliset asunnonostajat, jotka ovat kiinnostuneita sähköautojen latauspisteistä ja muista uusista, moderneista asumista helpottavista palveluista, ovat myös kiinnostuneita tälläisistä digitaalisista alustoista”, toteaa Ilona.
“Näillä palveluilla taloyhtiöt kyllä vievät itseään kohti nykyaikaa! Selvä lisäarvoa luova tekijä asunnon ostajillekin. Mielikuvat hyvin hoidetusta taloyhtiöstähän syntyvät jo heti porraskäytävässä.”
Asunnon myyjää, asukkaita, osakkaita ja potentiaalisia asunnon ostajia kiinnostavat asiat
Taloyhtiön osakkaita kiinnostaa usein alueen asuntojen myynnin kesto ja muut asunnon mahdolliseen myyntiin vaikuttavat tekijät. Kiinteistönvälittäjät jakavatkin avoimesti tietoa laputtamalla rappukäyttävät erilaisilla tiedotteilla, mutta niiden näkyvyys ei ole välttämättä paras mahdollinen. Digitaalisten näyttöjen kautta laputus voisikin nyt näkyä taloyhtön hallituksen luvalla paremmin, joka puolestaan antaa välittäjänkin tiedonvälitykseen vakuuttavuutta.
“Laputushan on erittäin epäekologista! Paperisten tulosteiden vieminen rappukäytävään ei ole kovinkaan edistyksellistä”, toteaa Ilona.
Asunnonmyyjänä Ilonaa kiinnostavat tiedot yhtiökokouksista ja niiden esityslistat, jotka ovat julkisia. Niistä saa taloyhtiön seuraavan toimintakauden aikana tapahtuviin kunnossapitosuunnitelmiin liittyvää tietoa, joilla on merkitystä siinä vaiheessa, kun osakas haluaa lähteä myymään asuntoaan. Taloyhtiöissä avoin viestintä onkin merkki luotettavasta ja omaisuuttaan arvostavasta toimintatavasta.
Henkilökohtaiset visiot digitaalisten palveluiden hyödystä
Ilonan mielestä on tärkeää, että taloyhtiöllä on oma sisäinen tiedotuskanava. Hänestä se on huomattavasti turvallisempi ja parempi ratkaisu kuin ulkoiset nettisivut tai Facebookin asukasryhmä. WhatsApp-ryhmän viestintäänkin tieto hukkuu.
“Sähköpostiviestinnän hallinnointi on haaste omassa työssänikin. Huollon tai isännöin päässä varmasti vikailmoitukset hukkuvat heidän sähköposteihinsa. Tästä asukassovelluksesta voin lähettää tosi järkevästi viestin suoraan huoltoon. Ei tarvitse soitella ja jäädä jonoon odottelemaan”, Ilona kommentoi.
“Kyllä, ja huollon päässä viestissä ilmenee suoraan mistä kohteesta ja miltä asukkaalta vikailmoitus on tullut. Lisäksi viesti ohjautuu suoraan hallintajärjestelmään, josta on helppo vastata asukkaalle”, Elina Kruus One4all:sta lisää. “Se selkeyttää myös sitä, että aihekohtaista viestintää asukkaan ja huollon välillä on helppo seurata, ja etteivät viestiketjut katoa huollon omaan sähköpostijärjestelmään.”
Lapsiperheellisenä Ilonaa kiinnostaa taloyhtiön lasten toiminnan järjestäminen ja yhteydenpito lapsiperheiden kanssa. Yhteisten tilojen helppo varmaaminen lisääkin näin taloyhtiön yhteisöllistä toimintaa.
“Asukastoimikunnalle tämä on erinomainen sisäinen tiedotustyökalu. Naapurisuhteiden parantamiseen viestinnällä on myös hyvä vaikutus, joten tästähän se hoituu talon sisällä hyvin. Asukkaiden välinen viestintä voi luoda myös painostusta naapureille, jotka esim. toimivat taloyhtön sääntöjä vastaan, vaikkapa tuottamalla lisäkuluja jätehuoltoon jättäessään huonekaluja jätekatokseen”, arvioi Ilona.
“Oooh, tää digikirppari on ihan mun juttu! Torille tai Facebookin kirpputori sivuille jätetyt ilmoitukset hukkuvat helposti. Tässä voi naapureille välittää tietoa pois annettavista tai myytävistä tavaroista, jotka on helppo tulla hakemaan suoraan kotoa. Ihanat mahikset kierrättää ja jakaa”, kommentoi Ilona lopuksi.