Ota yhteyttä

Onni viestii selkokielisesti taloyhtiön arjesta lapsille

Nostimme sympaattisen Onni-hahmon osaksi viestintästrategiaamme vuodenvaihteessa. Emme niinkään viestiäksemme itse Onnin avulla, vaan vaan tarjotaksemme asiakkaillemme helposti hyödynnettävää valmista viestintämateriaalia, joka on selkokielistä ja lapsille kohdennettua.

Kehitimme sarjakuvahahmon, joka viestii taloyhtiön arkisista asioista muutaman yksinkertaisen kuvasarjan avulla. Onni käsittelee asumisturvallisuutta, järjestyssääntöjä ja yleisesti etenkin kerrostaloasumisen arkea. Onni asuu itsekin kerrostalossa ja oivaltaa lyhyissä sarjakuvissa aina jonkin taloyhtiöasumiseen liittyvän asian – esimerkiksi kuinka tulipalon sattuessan soitetaan hätänumeroon tai miten tavaroita säilytetään yhteisissä tiloissa.

”Ajatus Onnista oli noussut esiin jo useaan otteeseen, sillä One4all on jo pitkään halunnut tarjota asiakkailleen käyttöön selkeitä viestintämalleja. Piirtelen itse paljon työpäivienkin aikana ja eräänä päivänä raapustin Onnin johonkin paperinkulmaan. Hymyilevä hahmo vaikutti sopivan yksinkertaiselta ja päätyi lopulta Onniksi taloyhtiön arkeen liittyviin sarjakuviin”, Onni-hahmon kehittäjä, One4allin markkinoinnin ja viestinnän parissa työskentelevä Patricia kertoo.

Onni sai nimensä One4allista ja siitä, että Onni on aika sympaattinen ja onnellinen tyyppi. Pitäisin ainakin itse Onnin kaltaisesta naapurista.

Taloyhtiön teemat esiin sarjakuvan voimin

On kiinnostavaa, kuinka paljon taloyhtiöissä asuu lapsia ja nuoria, ja kuinka vähän heille silti viestitään taloyhtiön asioista. Monista asioista viestitäänkin usein, ei vain taloyhtiöissä vaan yleisesti maailmassa, hankalammin kuin olisi tarve.

Lasten ja nuorten on yhtä tärkeä tietää, kuinka toimia tulipalotilanteessa ja kuinka jätteet lajitellaan. He ovat asukkaita siinä missä muutkin ja samalla tulevaisuuden aikuisia.

“Yksinkertaisesti viestitty asia voi yhtä lailla kiinnostaa aikuista. Eiväthän aikuiset suosi hankalaa viestiä vain koska ovat aikuisia. Tutkitusti värit ja kuvat kiinnittävät huomion paremmin ja ensisijaisesti lapsille kohdennettu viesti on myös aikuisen helppo sisäistää”, Patricia muistuttaa.

Onni-sarjakuvissa itsekin kerrostalossa asuva Onni viestii kohdennetusti lapsille asumiseen ja taloyhtiön arkeen liittyviä tärkeitä teemoja.

Onni on asiakkaidemme käytettävissä

Valmiita Onni-sarjakuvia löytyy nyt kolme ja tavoitteena on julkaista noin kerran kuussa uusi Onnin oivallus, kyseiseen ajankohtaan sopivalla teemalla. 

“Taloyhtiön vuoteen mahtuu paljon viestittävää, siksi tarkoitus on tuottaa tiettyyn vuodenaikaan sopivaa sisältöä. Toivottavasti asiakkaamme kokevat Onni-sarjakuvat hyödylliseksi ja myös asukkaat oppivat odottamaan Onnin uusia oivalluksia“, Patricia toivoo.

Ensimmäiset asiakkaamme ovatkin jo ottaneet Onnin avosylin vastaan, viestimään taloyhtiön arjesta.

Haluatko sinä ottaa Onni-sarjakuvat käyttöön?

Asiakkaamme löytävät Onni-sarjakuvat Hallinta­järjestelmän materiaaleista.
Lisätietoja aiheesta antavat Patricia ja Sonja osoitteessa [email protected].

Oliko artikkelin sisältö hyödyllinen? Klikkaa

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti