Ota yhteyttä

Vieraskynä: Ilkeät naapurit vai huonoa viestintää?

Naapurit melskaavat ihan ilkiyttään, hallitus ei tee mittään millekkään ja muuttaisin pois tästä talosta jos en olis tässä jo kohta neljäkymmentä vuotta asunut.

Hallitus hoiti hienosti remontin, pihatalkoot saatiin sovittua joustavasti ja osasimme lähteä mökille viikonlopuksi, kun yläkerran herra juhli kolmekymppisiään.

Meistä jokainen voi itse vaikuttaa miten suhtaudumme naapureihin ja kaupunkilaiseen elämäntapaan. Mutta oikea-aikaisella, oikeanlaisella viestinnällä on suuri merkitys paitsi asioiden sujumiseen niin myös asumisviihtyvyyteen.

Viesti vaikuttaa

Olemme nykyään kaikki sisällöntuottaja, halusimme sitä tai emme. Myös sähköpostit, Facebook-päivitykset, puhelut, kohtaamiset ja palaverit ovat viestintää. Ja voimme itse vaikuttaa siihen miten viestimme menee perille.

Hyvin suunniteltu ja suunnattu viesti saa aikaan toimintaa ja vaikuttaa ihmisiin. Huonosti tehty viestintä voi myöskin saada aikaan vaikutuksia, mutta harvoin halutunlaisia. Turhinta viestintää on sellainen, jota ei edes huomata. Viestin välittämiseen täytyykin löytää oikea kanava.

Äänensävyllä on väliä

Puhuessamme tulkitsemme alitajuntaisesti toisen ilmeitä ja eleitä. Puhelimessa emme näe keskustelukumppaniamme, mutta kuulemme hänen äänensä ja äänensävynsä. Kirjoittaminen on neutraalia ja vapaata tulkinnoista. Vai onko?

Sanavalinnat, tyyli ja aihevalinta kertovat yllättävän paljon kirjoittajan asenteista. Äkäisenä postiluukusta tipautettu lappu voi aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä. Kun tekstin laittaa julki kaikille, sen lukee läpi toisenkin kerran. 

Kati Halonen

PolyQuality Oy

www.polyquality.fi

One4all Vieraskynä tarjoaa lukijoille asiantuntijoiden näkökulmia taloyhtiöiden viestinnän ja hallinnon kannalta oleellisista asioista.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti