Ota yhteyttä

Asiantuntija rakentamassa One4allin palveluja

Kiinteistöneuvos Reijo Savolainen on toiminut One4all:n hallituksen puheenjohtajana reilut kaksi vuotta. Alansa asiantuntijana olemme saaneet häneltä kehityksemme tueksi arvokasta tietotaitoa, joka on kehittynyt pitkällisen kokemuksen ja sisäistyneen tiedon myötä. 

“Tutustuimme Reijoon vuonna 2017 kun hän vielä työskenteli Kruunuasunnot Oy:n toimitusjohtajana. Noin puoli vuotta hänen eläköitymisensä jälkeen ehdotimme yhteistyötä. Reijolla on todella paljon kokemusta vuokrataloyhtiöiden sekä taloyhtiöiden johtamisesta, siksi olimme onnekkaita saadessamme Reijo mukaan osaksi hallitustamme”, kertoo One4all Finland Oy:n toimitusjohtaja Kitte Hamilton yhteistyön alkamisen taustoista. 

Kehittääksemme palveluamme oikeaan suuntaan, meille on tärkeää saada ulkopuolinen näkemys palvelumme käytettävyydestä ja toimivuudesta”, toteaa Kitte.

“One4all:lla on hyvä kehitysdraivi menossa! Uskoisin että taloyhtiöiden palveluiden digitalisoituminen, interaktiivisuus ja mobiilisuus ovat jatkossa avainsanoja. Olen ymmärtänyt, että asiakkaat ovat varsin tyytyväisiä One4all:n palveluihin”, toteaa Reijo.

Onnistuneet asiakassuhteet perustuvat asiakkaan kokemukseen palveluista saamastaan hyödystä. Reijon näkemyksen mukaan One4all:n digitaalisen viestintäpalvelun hyödyiksi on koettu se, että ne tukevat kiinteistönomistajan tiedotustarpeiden tehokkaampaa läpimenoa ja aktivoivat asukkaita käyttäytymään toivotulla tavalla, parantaen näin koko taloyhtiön ilmapiirin että suhteiden kehittymistä.

Taloyhtiön kulupuolella on oleellista taas se miten vaivatonta järjestelmää on käyttää, tuottaa sisältöä ja päivittää. Näillä näkökohdilla on vaikutusta mm. henkilöstökuluihin. One4all onkin kehittänyt palvelujaan asiakaslähtöisesti huomioiden sekä hallinnon että asukkaiden tarpeet.

Digitaalisilla ratkaisuilla saadaan kiinteistönpidon kustannuksia alhaisemmiksi säästämällä hallinnon aikaa ja resursseja.

Palveluiden tuottajan asiakkaan roolissa ollessaan Reijon kokemus on ollut se, että yleisimpiä palvelun tarjoajien puutteita ovat olleet hidas reagointi ongelmiin, järjestelmän jäykkyys ja toimintahäiriöt sekä haluttomuus kehitykseen.

“One4all on näiltä osin toiminut käsitykseni mukaan paremmin. Hyvän asiakaskokemuksen rakentuminen vaatii ymmärtämään jatkuvasti asiakkaiden toimintaa ja kehittämään omaa toimintaa sen perusteella”, kommentoi Reijo.

Reijon mielestä haastena on silti edelleen se, että taloyhtiön hallitus, isännöitsijät, asukkaat ja osakkaat eli kaikki osapuolet pitävät viestintää erittäin tärkeänä, mutta silti he ovat tyytymättömiä viestinnän toimivuuteen. Toimenpiteitä ei ilmeisesti tehdä riittävästi. Toiveet ja todellisuus eivät aina kohtaa. One4all:n palveluiden tehtävänä onkin kaventaa tätä kuilua.

”Viestintästrategian kehittäminen osana taloyhtiön strategisia tavoitteita on tässä kohtaa ratkaisevassa asemassa”, toteaa Reijo lopuksi.

Kiinteistöneuvos Reijo Savolainen

Kiinteistöneuvos Reijo Savolaisella on lähes 40 vuoden kokemus toimitusjohtajan ja tilintarkastajan tehtävistä sekä hallitustehtävistä. Hänen erityisalueena ovat olleet perusparannusrakennuttaminen sekä asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallinto. Savolainen on ollut kehittämässä taloyhtiöiden strategista johtamista, talousarvioita ja tilinpäätöksiä. Hän on toiminut kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden hallituksissa sekä sivutoimisena tilintarkastajana lähes koko uransa ajan. Taloyhtiöiden parissa Savolainen on aktiivisesti edistänyt energiatehokkuushankkeita, taloyhtiöiden huoltokirjojen käyttöönottoa ja kiinteistötaidetta. Toimitusjohtajana hän osallistui noin 5 000 asuntoa käsittäneiden peruskorjaushankkeiden rakennuttamiseen.

 “Johtotähtenä urallani on ollut suunnitelmallisuuden, taloudellisen tehokkuuden ja asumisviihtyvyyden parantaminen”, toteaa Savolainen.

Isännöintiliitto myönsi kiinteistöneuvos Reijo Savolaiselle elämäntyöpalkinnon vuonna 2015.
Reijo Savolainen tunnetaan myös luennoitsijana ja isännöintialan kehittäjänä. Hän on luennoinut ja ohjannut johtavan ammatti-isännöitsijän tutkinnon suorittajia 20 vuotta. Savolaisen 18 vuoden puheenjohtajuuskautena Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n jäsenmäärä kasvoi yli kaksinkertaiseksi. Hän on kuulunut myös Isännöintiliiton ja sitä edeltäneen Isännöitsijäliiton hallituksiin useita vuosia. Tällä hetkellä hän toimii muun muassa Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n hallituksen jäsenenä ja Kiinteistöalan veteraanit IVY-klubi ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Savolaiselle myönnettiin kiinteistöneuvoksen arvonimi vuonna 2010. Reijo on taloustieteiden maisteri, HT-tilintarkastaja, LKV, KjS ja HHJ PJ.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti