Ota yhteyttä

Auratum Asuntojen Töölön Kesäkatu panostaa asumiskokemukseen ja yhteisöllisyyteen

Suomen hienoimmaksi asuintaloksi nimitetty Töölön Kesäkatu on suomalaisittain ainutlaatuinen ja upea kohde. Sen suunnittelussa ja toteutuksessa on keskitytty alusta asti mahdollisimman laadukkaan asumiskokemuksen tarjoamiseen. 

Auratum Asunnot Helsingin rakennuttamassa kohteessa on lähestytty asumista kokonaisuutena ja mietitty kaikkia asumisen tarpeita. Kohde on näiden huolella mietittyjen yksityiskohtien myötä poikkeuksellisen laadukas ja asukkaiden yhteisöllisyyteen mahdollistava kokonaisuus, joka sisältää laadukkaat puitteet, asumisen palvelut ja digitaalisen asumisen palvelualustan.

Auratum Asuntojen aluejohtaja Janne Hietala ja asuntopalvelujohtaja Minna Fontell Töölön Kesäkadun aulatiloissa
Auratum Asuntojen aluejohtaja Janne Hietalan ja asuntopalvelujohtaja Minna Fontellin mukaan tavoitteena oli alusta asti tehdä Suomen hienoin asuinrakennus, jossa yhteisöllisyys ja laadukkuus yhdistyvät ja asuminen on helppoa.

Laadukas asumiskokemus syntyy tarkkaan mietityistä yksityiskohdista

Töölön Kesäkatu on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen. 146 asunnon asuintalo on täydellisesti remontoitu entisiin Yleisradion historiallisesti merkittäviin toimitiloihin. 

Asuinhuoneistot ovat jokaista yksityiskohtaa myöten mietitty, kuten arvokkaassa kohteessa voi olettaakin.

Erityisen poikkeuksellista kohteessa on asukkaiden käytössä olevat yhteistilat. Valtavan kokoinen valoisa aula muodostaa kolmen portaikon asukkaille yhteisen olohuoneen, muistuttaen luksushotellin aulaa. Myös porraskäytävien sisäänkäynnit ovat valoisat ja avarat, ja voisi sanoa, että vain One4allin digitaaliset porrasnäytöt asukastietoineen paljastavat, että kyseessä on asuintalo.

Tavanomaiset saunatilat on korvattu kokonaisella spa-osastolla, josta perinteisten saunojen ohella löytyy myös uima-allas, kylmäallas, elämyssuihku ja höyrysauna. 

Talon tilava kuntosali vastaa kalustukseltaan vaativammankin treenaajan vaatimuksiin ja on akustisesti suunniteltu niin, että kuntosalin äänet eivät kantaudu muualle rakennukseen.

Töölön Kesäkatu spa-osaston uima-allas ja höyrysauna
Asukkaat voivat nauttia arjen luksuksesta esimerkiksi uima-altaalla tai höyrysaunassa.

Kotimaisten kurakelien aiheuttamiin sotkuihin on haettu ratkaisua yhteisen kuraeteisen avulla – ominaisuus, jota varmasti jokainen koiranomistaja osaa arvostaa. Rakennuksen alla sijaitsevassa pysäköintihallissa on myös erillinen autonpesupaikka, jonka vuorot varataan One4allin sähköisestä varausjärjestelmästä, samalla tapaa kuin yhteisen pesutuvan vuorot.

Varauskalentereita talon tiloihin on käytössä maltillisesti, sillä yhteistilat ovat avoimesti asukkaiden käytettävissä ja niiden käyttöön halutaan kannustaa. 

“Tämä on tärkeä osa asumiskokemusta – palvelut kuuluvat vastikkeeseen ja siksi niiden käyttöä ei ole haluttu rajata”, Auratum Asuntojen asuntopalvelujohtaja Minna Fontell sanoo. 

One4allin digitaaliset palvelut osa laadukasta asumiskokemusta 

Digitalisaatio on osa nykypäivää ja digitaaliset palvelut osa laadukasta asumista, siksi Minnan mukaan One4allin palvelukokonaisuus oli Auratum Asunnoille tässäkin kohteessa alusta asti itsestäänselvyys. 

Laadukkaassa taloyhtiössä kuuluu olla porrasnäyttö, jonka sisältöä voidaan muokata etänä. Ja tätä päivää on, että asuminen kulkee mukana myös kännykässä.

Auratum Asunnot on käyttänyt One4allin palveluita jo lähes 10 vuoden ajan ja yhteistyö on ollut sujuvaa. Minna kertoo, että valittu palvelukokonaisuus oli helppo miettiä kokemukseen pohjautuen. 

“Kun tuote ja palvelu olivat ennestään tuttuja ja selkeät ohjeet sähkövetoja myöten saatavilla, niin kaikki oli pitkälti jo suunnitteluvaiheesta saakka selvää.”

Auratum Asuntojen Minna Fontell taustanaan Töölön Kesäkadun B-portaikon digitaalinen porrasnäyttö
Töölön Kesäkadun jokaisessa avarassa ja tyylikkäässä porraskäytävässä on digitaalinen porrasnäyttö. 

Kesäkadulla on portaikoissa digitaaliset porrasnäytöt ja asukkaiden käytössä PNTmobile asukassovellus sekä sen kautta toimiva sähköinen varausjärjestelmä.

“Kohteessa päädyttiin valitsemaan porrasnäytöt ilman kosketusominaisuutta rauhallisen ja tyylikkään yleisilmeen vuoksi”, Minna sanoo. 

Porrasnäytöillä näkyy ajankohtaiset asukastiedot, isännöinnin ja huollon yhteystiedot sekä ajankohtaiset tiedotteet. 

Muilta osin asukasviestintä sekä varausten tekeminen on haluttu keskittää asukassovellukseen, jota asukkaat käyttävät helposti milloin ja mistä tahansa joko sovelluksen tai selaimen kautta.

Yhteisöllisyyden avaimet ovat nyt asukkaiden käsissä

Kuten kaikki kohteen yksityiskohdat, myös digitaalinen palvelukokonaisuus mietittiin huolella vastaamaan asukkaiden tarpeita. Toimivat resurssit aktiiviseen ja yhteisölliseen toimintaan ovat saatavilla, ja nyt on asukkaiden käsissä, kuinka he niitä hyödyntävät. 

“Se kuinka asukkaat lähtevät käyttämään palveluita, ja muodostuuko taloyhtiöön esimerkiksi aktiivinen asukastoimikunta, jää loppupeleissä asukkaiden ja uuden hallituksen päätettäväksi”, Minna kertoo.


“Avajaistilaisuudessa aulassa esiintyi jazzduo ja akustiikka toimi tilassa todella hyvin. Toivon, että asukkaat ottavat aulan aktiivisesti yhteiseen käyttöön ja hyödyntävät tilan mahdollisuuksia vaikka yhteisten konsertti-iltojen tai illanistujaisten muodossa.”

Aika näyttää.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti