Ota yhteyttä

NAL Asunnot panostaa digitaalisiin ratkaisuihin

NAL Asunnot Oy kehittää ja tarjoaa itsenäisen asumisen onnistumista tukevia palveluja muun muassa panostamalla talojensa ylläpitoon, jotta asukkailla olisi taloissa yhä turvallisempi ja viihtyisämpi asua.

Nuorisoasuntoja rakennuttava vuokrataloyhtiö NAL Asunnot Oy vuokraa nuorille aikuisille asuntoja eri puolella Suomea. NAL Asunnot Oy on panostanut jo useamman vuoden kiinteistöjen kehittämiseen digitaalisilla ratkaisuilla. Nyt käyttöönotettu One4allin kehittämä digitaalinen viestintä- ja varauskalenterijärjestelmä tarjoaa uusia mahdollisuuksia kohdata nuoret aikuiset matalalla kynnyksellä. Järjestelmä mahdollistaa heille itselleen sopivien palvelujen löytämisen vaikka omalta kotisohvalta käsin.

Digitaaliset varauskalenterit yhteistilojen varauksiin

Kaikissa NAL Asunnot Oy:n taloissa asukkaiden käytössä on useita yhteistiloja. Tästä syystä digitaalinen varauskalenterijärjestelmä helpottaa huomattavasti monien kalentereiden hallintaa sekä tilojen ja koneiden varaamista. Asukkaat voivat tehdä varauksia sekä rappukäytävissä olevien digitaalisten porrasnäyttöjen kautta että kotoa käsin PNTmobile asukas­sovelluksella.

Varausjärjestelmän käyttöönotosta on ollut positiivisia kokemuksia.

“Alussa tuli palautetta vuoroista, mutta kaikki näyttävät oppivan varausjärjestelmän käytön todella nopeasti”, toteavat NAL Asunnot Oy:n asuntosihteerit Nina ja Jenni.

Ylimääräisiä avaimia ei tarvita, sillä tiloihin kulku tapahtuu asukkaan henkilökohtaisella PIN-koodilla varattuna aikana. Varauskalenteri- ja kulunohjausjärjestelmällä estetään näin myös vahingollinen ja tahallinen pääsy talojen yhteistiloihin.

Asukasviestintää monikanavaisesti


NAL Asunnot Oy:lla panostetaan aktiiviseen asukasviestintään. Asumiseen liittyvän yleisen tiedottamisen lisäksi asumisohjaaja laatii tiedotteita ja viestittelee asukkaille asukastoiminnasta. Taloyhtiökohtaisen asukasviestinnän lisäksi laajempi tiedottamisen mahdollisuus on koettu hyödylliseksi ominaisuudeksi.

“Digitaalisissa infotauluissa näkyvät niin yksittäisen talon kuin lähialueiden talojen ilmoitukset. Helpottaa meidän kaikkien työtä huomattavasti, kun voimme viestittää ja lähettää tiedotteita saman järjestelmän kautta eri kohteisiin”, asuntosihteeri Nina kommentoi.

Helsingin Kruunuvuorenrannan NAL Asunnot Oy:n rakennuttaman talon porrasnäytöissä ja asukassovelluksessa näkyy myös alueellinen viestintä, sillä Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy tiedottaa alueen asukkaille koko asuinalueen toiminnasta.

Yhden hallinta­järjestelmän hyödyt NAL Asunnot Oy:n työntekijöille

Digitaalisten porrasnäyttöjen ja asukassovelluksen sisältöä, viestintää ja tiedottamista sekä digitaalisia varauskalentereita hallinnoivat NAL Asunnot Oy:n työntekijöistä palvelupäällikön lisäksi asuntosihteerit, isännöitsijä ja Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistysten asumisohjaaja. PNTmanager hallinta­järjestelmä onkin kehitetty huomioiden useamman käyttäjän käyttötarpeet. Oikeuksia järjestelmän käyttöön voidaan määritellä sekä kohde-, käyttäjä- että sisältökohtaisesti.

“Järjestelmä on meille kaikille todella helppokäyttöinen. Uskon asukkaiden yhteydenottojen meille vähentyneen tämän myötä, ja näin meillä työntekijöillä vapauttavan aikaa muuhun työhön. Järjestelmä lähettää esimerkiksi uudelle asukkaalle automaattisesti tunnukset sovellukseen ja kosketusnäyttöjen tilavarauksiin sekä PIN-koodin tilojen käyttöön”, kertoo NAL Asunnot Oy:n palvelupäällikkö Päivi Ojala.

NAL Asunnot Oy:n työntekijöiden mielestä on järkevää että saman järjestelmän kautta yhdistyy sekä tiedonkulku työntekijöiden ja asukkaiden välillä että yhteistilojen varauskalenterit.

“Ihanne olisikin, että meillä olisi käytössä mahdollisimman monessa kohteessa sama järjestelmä”, toteaa palvelupäällikkö Päivi Ojala.


NAL Asunnot Oy
Nuorisoasuntoliitto ry eli NAL on nuorten asumisen edunvalvoja, ja sen tytäryhtiöitä ovat sekä NAL Asunnot Oy että NAL Palvelut Oy. NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen yhtiö, joka rakennuttaa ja vuokraa kohtuuhintaisia asuntoja työelämässä aloitteleville nuorille aikuisille.

www.nal.fi

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti