Ota yhteyttä

One4all Finland Oy:n digitaaliset porrasnäytöt hiilineutraaleiksi

One4all Finland Oy:n digitaalisten porrasnäyttöjen hiilijalanjälki on laskettu ja tullaan jatkossa kompensoimaan ilmastonmuutosta hillitseviin hankkeisiin

“Hiilijalanjäljen hallinta on merkki vastuullisuudesta ja siksi meille One4all:ssa oli tärkeää selvittää, kuinka suuren hiilijalanjäljen digitaaliset porras­näyttömme aiheuttavat, jotta voimme vastata puhtaamman ympäristön tarpeisiin paremmin. One4all:n tahtotila on täysin hiilineutraalin tuotteen valmistus ja jälleenmyynti.” kertoo One4all:n toimitusjohtaja Kitte Hamilton.

“Rakennus- ja kiinteistöala on luonut paljon hiilineutraaleja tavoitteita ja me haluamme omalta osaltamme tarjota asiakkaillemme tuotteen, jonka hiilijalanjälki on selvitetty ja kompensoitu.” Kitte Hamilton jatkaa.

Digitaalisen viestinnän ekologisuus ilmenee konkreettisesti porrasnäyttöjen käytössä, kun asiakkaiden tulosteet ja niiden toimittaminen jäävät pois. Digitaalisesta porrasnäytöstä komponentteineen aiheutuu kuitenkin väistämättä, pääosin tuotannon myötä, hiilidioksidipäästöjä. One4all:n porrasnäytöt valmistetaan Suomessa, mutta lähes kaikki materiaalit tuodaan ulkomailta.

Nordic Offset Oy:n laatima hiilijalanjäljen laskenta toteutettiin elinkaariarviointi-periaatteella (Life Cycle Assessment, LCA). Elinkaariarviointi on standardoitu tapa selvittää tuotteen elinkaaren eri vaiheista aiheutuva ilmastovaikutus. Laskennassa huomioitiin digitaalisen porrasnäytön tuotanto, logistiikka, asennus, käyttö sekä käytöstä poisto. Peräti 96% päästöistä muodostui materiaalien hankinnasta. 

One4all on sitoutunut kompensoimaan digitaalisista porrasnäytöistä aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä vuosittain erilaisiin päästöjä vähentäviin tai pysyviä hiilinieluja lisääviin hankkeisiin. Vuoden 2021 hiilijalanjäljen kompensointikohteita ovat seuraavat sertifioidut hankkeet:
* Hiilidioksidin sitominen puutalorakentamiseen, kotimainen hanke
* Metsäkadon estäminen Rimba Rayan suojelualueella, Indonesia
* Humbon metsityshanke, Etiopia

“Olemme innoissamme, että olemme päässeet omiin tavoitteisiimme hiilineutraalista tuotteesta. Tulemme seuraamaan hankkeiden edistymistä mielenkiinnolla ja pyrimme jatkossakin kehittämään keinoja, joilla nykyistä hiilijalanjälkeämme voidaan konkreettisesti vähentää.” Kitte Hamilton summaa.

One4all Finland Oy:n digitaalisen porrasnäytön hiilijalanjälki neutraali logo
Hiilineutraalit porrasnäytöt tunnistat jatkossa tästä tunnuksesta.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti