Ota yhteyttä

Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa

Ainutlaatuinen monisukupolviasumisen malli

Sukupolvienkortteli on ryhmärakentamishanke, jossa on mukana Setlementtiasunnot, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS sekä Asuntosäätiö. Toimijat kehittivät Suomessa ainutlaatuisen monisukupolviasumisen mallin, eri-ikäisiä ihmisiä yhdistävän Sukupolvienkorttelin.

”Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelissa yhteisöllisyys on tiloja, yhteinen piha, yhteistä tekemistä ja tapahtumia. Voit elää vapaasti omaa elämääsi Sukupolvienkorttelissa, mutta kenenkään ei tarvitse olla yksin.”

”Kortteli on samalla kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret, aikuiset, seniorit ja vanhukset elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa.”

Korttelivalmentajan tehtäviin kuuluu yhteistilojen ylläpito, asukkaille lisäarvoa tuovat aktiviteetit sekä ohjelman järjestäminen.

Jokaisesta korttelin talosta löytyy porrasnäytöt, johon jokainen talo voi laittaa omia tiedotteitaan näkyviin vain oman talonsa tauluun tai korttelin kaikkiin näyttöihin. Miia itse päivittää tauluihin mm. korttelin tapahtumat, korttelin yhteistilojen sääntöjä, asukkaille tärkeät yhteystiedot sekä tietoa siitä koska korttelivalmentajat ovat paikalla.

”Paljon kiitosta on saatu nimenomaan siitä, että tiloja voi varata työpäivän aikana eikä tarvitse erikseen raapustella varauksia paikan päällä varauskalenteriin,” kertoo Miia.

Sukupolvienkorttelin esittelykierroksia pidettiin kolme kertaa päivässä tapahtuman jokaisena päivänä. Kiinnostusta riitti! Miia sai paljon kysymyksiä nimenomaan eri ryhmärakentamishankkeiden edustajilta liittyen One4all:n asukasviestintäpalveluihin.

Digitaaliset asumispalvelut lisäävät yhteisöllisyyttä

Sukupolvienkorttelissa asukkaiden käytössä on useita yhteistiloja. Yhteistilojen varaukset hoituvat porrasnäyttöjen sekä PNTmobile asukasviestintäsovelluksen kautta. Varattavista tiloista on osittain otettu käyttöön iLOQ kulunohjaus, jossa asukkaan varaus määrittelee tilaan pääsyn.

PNTmobile asukasviestintäsovellus on väline myös asukkaiden keskinäiseen ilmoitteluun. Sen kautta asukkaat voivat lähettää ilmoituksia ja hyödyntää virtuaalista kirpputoria.

Yhteisöllisyys korostuu alueellisissa-, ryhmä- sekä korttelirakentamishankkeissa, ja tehostettu asukasviestintä monikanavaisilla viestinävälineillä on osa yhteisöllisen asumisen palvelumuotoilua.

Jaa: Facebook · LinkedIn · Twitter

Tuotteet ja palvelut

Asiakastarinat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Haluaisitko kuulla lisää?

Soita tai lähetä minulle sähköpostia – kuulisin mielelläni kuinka voimme olla avuksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Henry Hietavala, myynti